I konkurrencen "Den bedste salat" på Oktobermessen 2019 fandt dommerne disse vindere:
1. Præmie:
VERDENS BEDSTE SALAT (4 personer)
1 dl solsikkekerner
1 dl cremefraiche dressing (færdigkøbt)
1 fed hvidløg
3 dl ærter (frosne)
½ blomkålshoved
½ icebergsalat
2 avokadoer
Kom solsikkekerner og cremefraiche dressing op i en stor skål sammen med et fed hvidløg (presset).
Rør det sammen og lad det stå, så solsikkekernerne bliver lidt bløde.
Kom ærterne op i en sigte og skyl dem under koldt vand. Så tør de op.
Vend de optøede ærter i skålen med solsikkeblandningen.
Snit blomkål og iceberg fint og kom det op i skålen.
Avocadoerne skrælles og skæres ud i små tern og vendes herefter i salaten.
2. PRÆMIE
250 gr. Broccolibuketter der er blancheret i 3-4 minutter og afkølet
100 gr. babyspinat
1 appelsin skåret i skiver – og hver skive deles i 6
50 gr. tørrede tranebær
50 gr. saltede peanuts
En sjat rigtig god rød Balsamico dressing (ikke for meget)
Babyspinaten skylles og anrettes på et fladt fad.
Balsamicoen hældes jævnt over spinatbladene.
Herpå fordeles de afkølede broccolibuketter.
Appelsinskiverne lægges på.
Tranebær og peanuts drysses jævnt over fadet, så det ser dekorativt ud
3. PRÆMIE
Salatdressing:
1 kop sukker
½ tsk. carry
salt og peber
1-2 tsk sennep
1-2- dl olie
1 fed knust hvidløg
3-4 dl eddike efter smag
Kan laves i en stor portion og opbevares i køleskab efterhånden som den bliver brugt.
Brug f.eks. spidskål og forårsløg i salaten – pyntet med hindbær og hakkede mandler, men dressingen kan bruges til mange forskellige grønsager.
Følg Lions